Wij zijn nu ook op maandagochtend open! De winkel van 10:00 tot 17:00 uur. De goederen afgifte van 09:00 tot 17:00 uur. Hopelijk zien we u snel terug!

Geschiedenis

Van origine een schillenboer en dan doorgegroeid naar een volwassen gecertificeerd KringloopCentrum.

De Kringloop Baarn is opgericht op 13 juli 1984 en begon in een oud schoolgebouw aan de Dahliastraat in Baarn.
Dit was een klein houten gebouw met veel onhandige hokjes. 

In de beginjaren werden er allerlei dingen ingezameld: schillen, papier, sappakken en zelfs luiers. Dit bleek op de lange termijn niet lucratief genoeg.
Het oude papier ophalen waarvan de kringloopmedewerkers 1,7 miljoen kg per jaar verzamelden,  is per 1 januari 2012 stopgezet.

Jan Nijhoff was de eerste voorzitter, Karel de Lange medewerker van het eerste uur. Bart de Graaff kwam het team versterken en werd tenslotte de directeur. Hij zorgde voor een systeem in de bedrijfsvoering en wist samen met de voorzitter een tonnagevergoeding bij de gemeente Baarn te bewerkstelligen. Daar zijn wij tot op de dag van vandaag erg bij mee.

Het KringloopCentrum Baarn ging grof vuil in Baarn verzamelen.
In 1995 kreeg het KringloopCentrum een voor hun speciaal ontworpen gebouw aan de Tolweg 1-A, waar wij nog steeds gehuisvest zijn.
Inmiddels leeft onze missie voort, alle spullen een tweede leven te geven.

Het jaar 2020 bracht een verandering met zich mee, I.V.M Corona werd er een Lockdown aangekondigd. Vanwege de lockdown moesten wij ons tijdelijk sluiten. Kringloopcentrum baarn heeft dit als een kans gezien en de schouders onders ons bedrijf gezet. Met een frisse blik en een wisselend assortiment hebben we de winkel opnieuw ingericht.
Zodat we ook na de Lockdown nog jaren plezier kunnen beleven aan ons bedrijf!

Want voor ons geldt alle spullen een tweede leven!


 

©2023 Kringloop Centrum Baarn
voorwaarden | disclaimer